K2 yetki belgesi e devletten nasıl alınır?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesi, yarın itibarıyla e-Devlet'ten alınabilecek. Böylece yaklaşık 15 günlük müracaat süreci sadece 5 dakikaya inecek" dedi.
K2 yetki belgesi e devlet sorgulama için tıklayınız
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesinin, yarın itibarıyla e-Devlet üzerinden alınabileceğini belirterek, "Böylece yaklaşık 15 günlük müracaat süreci sadece 5 dakikaya inecek." dedi.
Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, K1 veya K3 yetki belgesi talep eden gerçek kişilerle B3, C1, D3 veya K2 yetki belgesi talep eden gerçek veya tüzel kişilerin, e-Devlet üzerinden yapacakları yetki belgesi müracaatlarının kabul edilebileceğini ve yönetmelikle belirlenen şartların sağlandığının tespiti halinde elektronik ortamda karşılanabileceğine ilişkin hükmün yer aldığını söyledi.
Söz konusu yönetmelik hükmü çerçevesinde bakanlıkça yapılan çalışmalar neticesinde gerçek kişilerin, kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesi müracaatlarının e-Devlet üzerinden yapılmasına imkan sağlandığına işaret eden Arslan, "Yarın itibarıyla başlayacak uygulama sayesinde, gerçek kişilerin zaman veya mekan kısıtı olmaksızın, 7 gün 24 saat herhangi bir kuruma gitmeden, yol masrafı da yapmadan e-Devlet üzerinden K türü yetki belgelerini sadece 5 dakikada almaları mümkün hale gelmiştir. Başka bir ifadeyle yaklaşık 15 günlük müracaat süreci sadece 5 dakikaya indirilmiştir." diye konuştu.
Kişilerin maliye, adli sicil, taşıt bilgileri ve MERNİS gibi tüm bilgilerinin elektronik ortamdan kontrol edileceğini ve bunlara ilişkin ayrıca bir bilgi veya belge istenmeyeceğini vurgulayan Arslan, yeni hizmet sayesinde, vatandaşın işinin kolaylaşacağını ve bakanlık personelinin de iş yoğunluğunda büyük bir azalma yaşanacağını bildirdi.
Arslan, bu hizmetin diğer yetki belgeleri için de verilmesine ilişkin çalışmaların bakanlıkça hızla yürütüldüğünü dile getirdi.
Sözleşmeli taşıtlara e-Devlet'ten ilave işlem imkanı
Arslan, bakanlıkça yapılan çalışmalarla sözleşmeli taşıtların noter masrafı olmaksızın e-Devlet üzerinden ilave işlemlerine imkan sağlandığını belirterek, şunları kaydetti:
"İşlemlerin yapılması sırasında, sözleşmeli olarak ilave edilecek taşıtın sahibi olan gerçek kişinin e-Devlet üzerinden muvafakati yeterli görülecek. Bu sayede, yetki belgesi sahibi firma, daha önce muvafakat verilen taşıtın e-Devlet üzerinden herhangi bir noter masrafına girmeden sözleşmeli olarak kendi yetki belgesi eki taşıt belgesine sözleşmeli olarak ilave edebilecek. Böylece yetki belgesi sahiplerinin zaman veya mekan kısıtı olmaksızın, 7 gün 24 saat notere veya herhangi bir kuruma gitmeden, yol masrafı da yapmadan e-Devlet üzerinden sözleşmeli taşıtları yetki belgelerine ilave etmelerine imkan sağlanmıştır."
Kurumda ve noterlerde yaşanan yoğunluk ve bekleme süresi de hesap edildiğinde, yaklaşık 2-3 gün süren işlemin artık 5 dakikada yapılabileceğine dikkati çeken Arslan, taşıtlar ve kişilere ilişkin, maliye, POLNET ve MERNİS kayıtlarının elektronik ortamda otomatik kontrol edileceğini belirtti.
Arslan, yarın itibarıyla uygulamaya konulacak yeni hizmet sayesinde, işlemlerin hızlanacağını ve vatandaşların işlerinin kolaylaşacağını bildirdi.
Konular
- E Devlet Tüketici Bilgi Sistemi Giriş
- Web tapu e-devlet giriş sorgulama
- E devletten eşim ve çocuklarım için adres belgesi alabilir miyim?
- Abonelikler e-devlet üzerinden taşınabilir mi?
- Egzoz emisyon geçerlilik süresini e-devlet sorgula
- Ücretli Öğretmenlik Başvurusu E Devlet Giriş
- e-Devlet Aile Yardımı Bildirimi Sorgulama Ekranı Giriş
- Memur aile durum beyanı e-devlet giriş sorgulama
- RTÜK İzleyici Temsilciliği hizmeti e-devlet giriş
- e-Devlet üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgelerle aynı hukuki değere sahip mi?
- Soyunu merak edenler e devlet sistemini kilitledi
- E-devlet kapısı üzerinden soyağacınızı nasıl çıkaracaksınız?
- Sağlık raporu e devletten alınır mı?
- Şehit Tespit Projesi nasıl kullanılır?
- Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nereden başlayacak?
- Alt-üst soy raporunu e-Devlet sistemi üzerinden paylaşabilir miyim?
- Biz kimiz? İşte uzmanların yardımıyla köklerimizi okuma rehberi
- Soyağacında atası Yunanistanlı çıkan Yunan vatandaşlığı alabiliyor mu?
- Asfalt katılım payı borcu e devlet sorgulama nasıl yapılır?
- e-Devlet miras belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır?
- Cep telefonu faturalarında alacak iadesi e devletten nasıl sorgulanır?
- e Devletten deprem riski sorgulama nasıl yapılır?
- e Devletten tek tıkla yapılacak işlemler hangileri?
- Döviz büroları faaliyet izni başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılacak?
- E-Değişim dönüşüm projesi kazanımları
- Apostil şerhi veren makamlar hangileri?
- e Devletten milletvekili aday adayları adli sicil kaydı sorgulama nasıl yapılacak?
- e-Devlet'ten elektrik aboneleri işlem yapabiliyor mu?
- e-Devlet'ten askerlik yoklaması nasıl yapılır?
- K2 yetki belgesi e devletten nasıl alınır?